Essche Boys pakt thuis volle buit tegen Tongelre

Hekkensluiter Tongelre kwam zondag op bezoek bij Essche Boys en verliet het sportpark aan de Witvensedijk zonder punten.

De thuisploeg stichtte meermalen gevaar over de rechterflank via Willem Heijnen en Julio van Ginkel. De eerste kans kwam ook over die zijde. Van Ginkel legde de bal terug op Van Wanrooij, maar diens schot ging over het doel.

In de vijftiende minuut was het wel raak. Van Wanrooij dribbelde over de rechterflank de zestienmeter in en legde de bal vanaf de achterlijn terug op Jasper Vorstenbosch die hem in de linkerhoek schoof.

De scheidsrechter telde liefst vijf minuten blessuretijd bij in de eerste helft en juist in die periode maakten de Eindhovenaren gelijk. Nota bene de rechtsback nam een afgeslagen bal op zijn slof en schoot onderkant lat binnen.

Na rust behield de thuisploeg het overwicht. Van Ginkel zag een schot gekeerd worden door de Eindhovense doelman. Via Luuk Wolfs en Heijnen leek Essche Boys alsnog op een voorsprong te komen. Wolfs schoot meermalen op de keeper, Heijnen schoot de rebound binnen. Maar de scheidsrechter keurde tot ieders ongeloof de treffer af wegens buitenspel.

INVALLER

Invaller Luuk van Velthoven stond aan de basis van het winnende doelpunt. Hij controleerde een lange bal, tikte de knikker terug naar Van Ginkel die Van Wanrooij richting het vijandelijk doel stuurde. Die faalde niet: 2-1. Essche Boys staat nu achtste. Maandag 10 april gaan de blauw-witten op bezoek bij Irene in Gemonde. De aftrap in sportpark De Laat is om 14.00 uur.