MEP-speler Bram Schröder duelleert in sportpark Molenwijk met twee tegenstander van De Hopbel uit Schijndel.
MEP-speler Bram Schröder duelleert in sportpark Molenwijk met twee tegenstander van De Hopbel uit Schijndel. Foto: Hans Verberk.

ONGESLAGEN STATUS VAN HALF JAAR VOORBIJ VOOR VROUWENELFTAL

Hockeyers MEP boeken dubbelslag in topweekend

De hockeymannen van MEP beleefden een superweekend. Vrijdagavond werd Eindhoven in de beker uitgeschakeld en zondag werd overtuigend gewonnen van Hopbel (6-0). Bovendien zagen de Boxtelaren ook nog eens alle drie de concurrenten punten verspelen. Voor het vrouwenelftal kwam een einde aan een lange reeks competitiewedstrijden waarin niet werd verloren. In sportpark Molenwijk boekte Oirschot met 2-3 de zege. 

Na een zinderende apotheose op vrijdagavond in de bekerwedstrijd tegen Eindhoven (2-2), waarin keeper Floris Schellekens de hoofdrol opeiste, was het twee dagen later opnieuw feest voor de mannen van MEP. Waren er vrijdag nog shoot-outs nodig om te winnen, zondag werd met maar liefst 6-0 het Schijndelse Hopbel van de mat geveegd. En daar zag het in de beginfase zeker niet naar uit. 

De gasten drongen MEP brutaal terug en forceerden enkele corners. Maar toen de man van de wedstrijd, Boris Langerwerf, de eerste van zijn drie goals scoorde, was de veer gebroken. Julian de Brouwer maakte nog voor rust 2-0. 

In de tweede helft werden de gasten overlopen. Door twee goals van zowel Gijs de Wild als Boris Langerwerf liepen de Boxtelaren soeverein uit naar een 6-0 eindstand. Toch vond coach Jaro van Eekelen het geen beste wedstrijd van zijn ploeg. Niet sprankelend, maar wel zakelijk en beheerst noemde hij de overwinning. 

De bekerwedstrijd van vrijdag zat MEP nog duidelijk in de benen. Het is natuurlijk de vraag of de club op twee paarden moet wedden in deze fase. Na puntverlies van de concurrentie ligt zeker de tweede plaats weer binnen handbereik. Gaan voor promotie óf de Silver Cup is voor Van Eekelen geen keuze. Hij gaat voor alle twee. 

Komende zondag ligt de competitie stil en op 16 april spelen de MEP-mannen uit bij Geel Zwart. Puntverlies in deze fase is dodelijk. Afslag in Veghel om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

HOD        16-39        Goirle        16-21

Eindhoven        16-39        Geel Zwart        16-21

MEP        16-35        Hopbel        16-11

Helmond        16-35        Geldrop        16-11

Venlo        16-25        Berkel-Enschot        16-9

Weert        16-23        Basko        16-7

SPIJKERHARD DUEL

Het laatste competitieverlies van de MEP-vrouwen dateerde al weer van begin oktober vorig jaar tegen Oirschot. Uitgerekend tegen dezelfde ploeg, die hen in de beker ook al uitschakelden, liepen de hockeysters opnieuw tegen een nederlaag aan. 

Oirschot is de angstgegner van de Boxtelse vrouwen geworden. De ploeg heeft een spijkerharde manier van spelen die MEP duidelijk niet ligt. Zo maakte de keepster van de bezoeksters in de beginfase een grove overtreding die men zelden of nooit ziet op een hockeyveld. Deze charge, die een donkerrode kaart verdiende, werd slechts met geel bestraft. De strafbal die daaruit volgde werd door Eva Numan benut. 

MEP had deze fase met een speelster meer door moeten drukken, maar het tegenovergestelde gebeurde. De gasten stroopten de mouwen nog eens extra op, maakten gelijk en liepen door een wondermooie treffer voor rust uit na 1-2. 

Hoewel Numan in de tweede helft gelijkmaakte, waren de tegenstanders beter en agressiever. De 2-3 kon dan ook niet uitblijven. Een schot op de paal en een afgekeurde treffer waren de laatste wapenfeiten voor de zwaar teleurgestelde Boxtelse dames. 

Coach Rein Scheenstra sprak na afloop van de zwakste wedstrijd dit seizoen van zijn ploeg. Hoewel alles nog mogelijk is, omdat de top dicht bij elkaar zit, zakt MEP door deze nederlaag naar plaats vier. In het paasweekend wordt niet gespeeld. De competitie wordt zondag 16 april hervat met een uitwedstrijd. Er zal gewonnen moeten worden om de aansluiting met de top te behouden. Afslag in Geldrop om 12.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

DeltaVenlo        16-35        Maastricht        16-24

Warande        16-33        DES        16-22

Zwart Wit        16-33        Etten-Leur        16-21

MEP        16-31        Weert        16-12

Oirschot        16-25        Geldrop        16-7

HCAS        16-24        Nova        16-5