Het groen tussen de oever van het Smalwater en het bouwplan voor de pastorietuin een ruimte van tien meter gereserveerd voor een ecologische verbindingszone. De provincie heeft daar grote moeite mee.
Het groen tussen de oever van het Smalwater en het bouwplan voor de pastorietuin een ruimte van tien meter gereserveerd voor een ecologische verbindingszone. De provincie heeft daar grote moeite mee. Foto: Albert Stolwijk, 2021

Twijfel provincie over groenzone pastorietuin

Bouwen en wonen

De ecologische verbindingszone blijft een heet hangijzer voor het bouwplan van 48 zorgappartementen in de voormalige pastorietuin aan de Baroniestraat. De provincie wijst opnieuw op tekortkomingen.

De ontwikkeling in de pastorietuin kent al enkele jaren een roerig verloop. Omwonenden lieten al meerdere malen afwijzend van zich horen. En de provincie stuurde plannen al verschillende keren terug. Aanvankelijk was de vereiste groenzone tussen de nieuwbouw en het Smalwater tien meter en daarmee te smal. 

Hierop paste de Vughtse projectontwikkelaar Vrijborg zijn plan aan en werd de bouw van zeven woonhuizen geschrapt. De groenstrook moet ten minste 25 meter breed zijn op basis van regels rondom het provinciale Natuurnetwerk Brabant. Daaraan voldoet het bouwplan met dertig meter nu ruimschoots.