Nabij de fietsoversteek Rechterstraat-Maastrichtsestraat worden aan de Brederodeweg nieuwe bushaltes aangelegd.
Nabij de fietsoversteek Rechterstraat-Maastrichtsestraat worden aan de Brederodeweg nieuwe bushaltes aangelegd. Foto: Henk van Weert.

Nieuwe haltes voor buurtbussen

Algemeen

Aan de Brederodeweg in Boxtel wordt momenteel aan weerszijden van de straat een nieuwe bushalte aangelegd. Dat was nodig nadat door de herinrichting van de Rechterstraat twee jaar geleden, de buurtbussen niet meer de halte aan de Dr. Van Helvoortstraat konden bereiken.

De buurtbussen reden voorheen vanuit zuidelijke richting vanaf de Brederodeweg via Fellenoord naar de haltes ter hoogte van de wooncomplexen Den Dries en Vinckenrode. Omdat in een deel van de Dr. Van Helvoortstraat sinds twee jaar eenrichtingverkeer geldt, moest de buurtbusroute worden aangepast. En daarmee ook de plek van de bushalte. 

Nabij de halte voor de deur van woonstichting Joost, lag gisteren een spiksplinternieuwe, nog te plaatsen abri op zijn kant. De glazen wanden lagen aan gruzelementen. Nee, hier waren geen vandalen aan de slag geweest. Er was een ongelukje gebeurd tijdens het lossen...