Vlnr: Rob Koelink, Jos Boom en Frans Daniëls zijn sinds de oprichting betrokken bij Buurtbusvereniging Boxtel. Zij werden tijdens de algemene ledenvergadering gehuldigd als erelid en kregen een aandenken vanwege hun inzet de afgelopen 19 jaar.
Vlnr: Rob Koelink, Jos Boom en Frans Daniëls zijn sinds de oprichting betrokken bij Buurtbusvereniging Boxtel. Zij werden tijdens de algemene ledenvergadering gehuldigd als erelid en kregen een aandenken vanwege hun inzet de afgelopen 19 jaar. Foto: Bas van den Biggelaar.

Buurtbuschauffeurs van het eerste uur zwaaien af

Human Interest

In 2004 zag Buurtbusvereniging Boxtel het levenslicht. Boxtelaren Frans Daniëls (79), Jos Boom (79) en Rob Koelink (78) stonden als bestuursleden én chauffeurs aan de wieg van de actieve vereniging die momenteel 25 bestuurders telt. Een goed moment om afscheid te nemen of een tandje terug te schakelen. Koelink: ,,Wat ik met mijn hernieuwde vrije tijd ga doen? Geen idee.”

Het initiatief voor de buurtbus kwam van voorzitter Daniëls. ,,Ik kreeg vanuit Liempde, waar al een buurtbus reed, het signaal dat ook in Boxtel behoefte was aan deze service. Ik belde toen met BBA - destijds nog streekvervoerder -  en zo ging het balletje rollen. Ik belde Jos voor een rol in het bestuur en op de bus én zette voor de zomer een advertentie in Brabants Centrum waarop verschillende reacties kwamen. In september reden we onze eerste routes.”

,,Onze eerste bus was een oude Mercedes met 800.000 kilometer op de teller, de enige die de BBA over had”, weet bestuurslid Koelink. Hij vervolgt, grinnikend: ,,Maar in een oude bus moet je het leren. Gelukkig kregen we al snel een nieuwe en inmiddels zitten we aan ons vierde voertuig.”