Harlekijntje Bonnie van Boxtel is de deze week gelanceerde mascotte van het Boxtels Dorpsfeest in en rondom spiegeltent Bon Salon.
Harlekijntje Bonnie van Boxtel is de deze week gelanceerde mascotte van het Boxtels Dorpsfeest in en rondom spiegeltent Bon Salon. Illustratie: Ferdy Steger en Roeland Heesbeen.

Vier weken lang dorpsfeest in en rond spiegeltent

Henk van Weert

Nagenoeg alle dagdelen zijn volgeboekt in spiegeltent Bon Salon. Die staat vanaf het laatste weekeinde in mei een maand lang in kasteelpark Stapelen. Hier ontvouwt zich de eerste editie van het Boxtels Dorpsfeest: vol gratis toegankelijke festiviteiten en bijeenkomsten.

Deze week is de website dorpsfeestboxtel.nl gelanceerd waarop alle informatie over het programma, de vrijwilligers en achtergronden zijn te vinden. In het oog springt daarbij harlekijntje Bonnie van Boxtel die als mascotte naar voren is geschoven in de promotiecampagne voor het vier weken durende programma. 

'ÓNS FEEST'

,,We zijn er als stichtingsbestuur trots op dat we nu al kunnen melden dat er elke dag iets te doen is. Onze hoop is erop gericht dat Boxtelaren beseffen dat ze een uniek, nieuw evenement krijgen: vier weken lang, gratis én op een schitterende locatie", zegt voorzitter Wim Ketelaars van stichting Bon Salon elders in deze krant. Ferdy Steger en Roeland Heesbeen, samen het creatieve brein achter de promotiecampagne, vullen daarbij aan: ,,Na afloop moet iedereen kunnen zeggen: 'Dit was óns feest en ik was erbij!'."

MEEHELPEN

De drie mannen komen in deze editie uitgebreid aan het woord op pagina 21. Ze roepen inwoners op om zich aan te melden als vrijwilliger en mee te helpen het programma op de verschillende dagen in goede banen te leiden. Bovendien hopen zij dat nog meer particulieren en ondernemers zich opwerpen als Vriend van Bon Salon via donaties in natura of geld. 

Harlekijntje Bonnie van Boxtel is de deze week gelanceerde mascotte van het Boxtels Dorpsfeest in en rondom spiegeltent Bon Salon. Illustratie: Ferdy Steger en Roeland Heesbeen.