Om horecaondernemers en terrassen de ruimte te bieden, rijden er van april tot en met oktober geen auto's over de Markt in de weekenden.
Om horecaondernemers en terrassen de ruimte te bieden, rijden er van april tot en met oktober geen auto's over de Markt in de weekenden. Foto: Hans van Doorn.

B & W(eetjes)

De regentonactie van de gemeente Boxtel gaat weer van start. In de maand april kan iedere inwoner 20 euro korting krijgen bij de aanschaf van een regenton. Vanwege het veranderende klimaat zijn er vaker langere periodes van droogte en hitte, afgewisseld met flinke hoosbuien. Een van de acties die de gemeente, destijds in samenwerking met waterschap De Dommel, heeft bedacht, is een financieel steuntje in de rug bij de aanschaf van een regenton. De korting loopt via een voucherregeling die ook in deze editie van Brabants Centrum op de gemeentepagina staat. Deze is tevens online te vinden op www.boxtel.nl/iedereen-aan-de-regenton.

Afsluiting Markt

De Markt wordt vanaf morgen, vrijdag 31 maart, tijdens de weekenddagen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tot en met 31 oktober. Brommers mogen er dan nog wel rijden, benadrukken wethouders MariĆ«lle van Alphen (economie) en Fred van Nistelrooij (verkeer). De afsluiting is om de (horeca-)ondernemers rond de Markt extra ruimte te bieden voor hun terrassen en activiteiten. De huidige opzet bevalt de gemeente en de ondernemers, benadrukt het college. Tijdens schoolvakanties kan er ook besloten worden om op doordeweekse dagen de Markt af te sluiten. 

Om ruimte te bieden voor terrassen en activiteiten, mogen van april tot en met oktober in de weekenden geen auto's over de Markt rijden. In september kon zodoende op groot scherm naar de Formule 1-wedstrijd met Max Verstappen gekeken worden. Foto: Hans van Doorn.