Rugbyers delven het onderspit in slotminuut

De rugbyers van Ducks/Oysters begonnen de uitwedstrijd van zondag bij The Pigs in Arnhem voortvarend. Uiteindelijk zouden de bezoekers echter in de laatste minuut het onderspit delven, onder andere door blessureleed.

De gasten startten sterk. Stijn van de Loo soleerde door de defensie en noteerde de eerste try. Wouter Puts benutte de conversie en zo stond het 0-7. De gastheren lieten het er niet bij zitten en maakten op hun beurt een try: 5-7.

Ducks/Oysters zette Pigs onder druk, waardoor dat team fouten maakte. Daar wist topscoorder Van de Loo wel raad mee, hij liet een tweede try aantekenen: 5-12. Ondanks dat er twee spelers van zijn team geblesseerd uitvielen die niet konden worden vervangen, scoorde Van de Loo op slag van rust nogmaals. Pim van Esch benutte de conversie: 5-19.

Meteen na de hervatting kwam Pigs terug tot 10-19 en was een Boxtelse speler voldoende opgelapt om het spel te hervatten. Van de Loo ging onverdroten door en scoorde zijn vierde try. Pigs zette echter verse krachten in en begon een tegenoffensief, het keerpunt in de wedstrijd. Ook het sterke tackelwerk van Marijn van Dongen kon het tij niet keren. Pigs veroverde na een scrum in de laatste minuut de bal en scoorde in de laatste minuut de beslissende try. De thuisploeg had de hele wedstrijd op achterstand gestaan, maar wipte nog net over Ducks/Oysters heen: 27-24.

Zondag 2 april spelen de Boxtelse rugbyers om 14.00 uur thuis in sportpark Den Wielakker tegen koploper Wild Rovers uit Doetinchem.