Ruud Pijnenburg van DVG probeert zijn tegenstander van de bal te houden.
Ruud Pijnenburg van DVG probeert zijn tegenstander van de bal te houden. Foto: Hans Verberk.

LIEMPDSE ACHTERHOEDE SPEELT STERKE WEDSTRIJD TEGEN TILBURGERS


DVG is thuis het hoger geklasseerde Zigo de baas

DVG hield de drie punten zondag in eigen huis. Het bleek sterker dan het hoger geklasseerde Zigo uit Tilburg. Twee treffers waren voldoende voor de winst. De Liempdenaren staan nu zesde, Zigo bezet de vierde plaats.

Vanaf de eerste minuut gaf de thuisploeg de toon aan tijdens de druilerige zondagmiddag. Er ontspon zich een aardig potje voetbal in sportpark De Roode Bleek. Zigo werd gedwongen om de lange bal te spelen en dat was een kolfje naar de hand van DVG. 

De Tilburgse verdediging had moeite met loopacties van Soufian Haddouch en ook Tim Roovers maakte het de defensie van de tegenstander lastig met zijn tomeloze inzet.

Stevig doorzetten van de jongste van de twee, Haddouch, betekende al snel 1-0. Niet veel later liet Teun Welvaarts met een bekeken schot de 2-0 voor de gastheren aantekenen. De bal verdween via de paal en een Tilburgs been in het vijandelijke doel.

LOB

Welvaarts had zelfs een tweede treffer kunnen maken, maar zijn lob verdween langs de verkeerde kant van de paal achter de achterlijn.
Een paar goed opgezette aanvallen leverden geen resultaten meer op voor DVG. Roovers kreeg nog een prachtige kopkans, maar de inzet ging naast. De Tilburgers zetten hier weinig tegenover. De Liempdse achterhoede speelde bovendien een puike pot.

De ruststand was dan ook een comfortabele 2-0. Na de theepauze probeerde Zigo met wat positiewisselingen de regie in handen te nemen, maar dreigend werd de ploeg nooit.

De Liempdse doelman stond zijn mannetje en kweet zich perfect van zijn taak. Aan de andere kant had DVG een paar mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar Bart van der Pas en Roovers haalden de trekker niet over. In de 95e minuut blies de scheidsrechter het eindsignaal en schreef de thuisploeg drie punten bij in de spannende competitie. Zondag 2 april bezoekt DVG koploper Zwaluw in Vught. De wedstrijd begint om 14.30 uur.


Ruud Pijnenburg van DVG probeert zijn tegenstander van de bal te houden. Zijn team ging met de overwinning aan de haal en staat nu zesde. Foto: Hans Verberk.