Het bord naast de Van Coothhoeve is duidelijk: hier is ruimte voor iets nieuws. (Foto: Peter de Koning).
Het bord naast de Van Coothhoeve is duidelijk: hier is ruimte voor iets nieuws. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Pand op Kleine Aarde straks ook voor verenigingsleven


Gebrek aan repetitieruimte? Of wellicht geen geschikt onderkomen om dansavonden te houden? De Van Coothhoeve die momenteel wordt gerenoveerd, biedt straks ook ruimte aan het verenigingsleven. 

De zolder, waar plek is voor zo'n zestig mensen, wordt ingericht als multimediaruimte. Daar kunnen niet alleen bedrijven en organisaties symposia, lezingen en andere bijeenkomsten houden. Ook het lokale verenigingsleven kan er terecht. ,,Het is natuurlijk zonde als we zo'n grote zaal ter beschikking hebben en dat die 's avonds niet kan worden gebruikt", zegt biomimicry-architect Lydia Fraaije, betrokken bij de renovatie van het pand uit 1931. 

De voorzieningen bieden mogelijkheden voor een keur aan met name culturele clubs, zoals muziekgroepen en dansscholen. Er wordt niet met personeel gewerkt in de avonduren. Fraaije: ,,We denken nu na over een sleutelplan zodat clubs zelf toegang hebben. Dat zal dan gaan op basis van vertrouwen, wat in mijn ogen prima kan."

Er komt een aparte ingang zodat clubs die er gebruik van willen maken, gemakkelijk naar de zolder kunnen. Het zaaltje gaat dit jaar nog niet open. De vloer van de bovenste verdieping van het gebouw aan het Klaverblad ligt er momenteel helemaal uit. 

Plaats - De Kleine Aarde is recent gestart met een grondige renovatie (zie elders op deze pagina). De ruwbouw is naar verwachting in september afgerond, de afwerking volgt (mits alles volgens de huidige planning verloopt) in december van dit jaar.