...MIRJAM BEMELMANS...                Foto: Peter de Koning.
...MIRJAM BEMELMANS... Foto: Peter de Koning.

BOXTELAREN IN BESTUUR WATERSCHAP

Mirjam Bemelmans neemt extra rol op zich

De rook van de waterschapsverkiezingen is opgetrokken, de zetels zijn verdeeld. Drie Boxtelaren nemen zitting in de bestuurskamer van waterschap De Dommel. Met Mirjam Bemelmans als meest opvallende naam.

De Boxtelse politica stond 15 maart tijdens de stembusgang, op de kieslijst voor Water Natuurlijk. Een partij die al jaren steevast de grootste is binnen het algemeen bestuur van De Dommel. Hoewel de fractie een zetel minder behaalde dan vier jaar geleden (zeven om acht), kreeg Bemelmans voldoende stemmen om plaats te nemen in het bestuur. Met 1.628 stemmen is ze naast Corinne Aerdts de tweede Boxtelaar in het hoofdkantoor aan de Bosscheweg. 

'VULT ELKAAR GOED AAN'

Door haar toetreding tot het algemeen bestuur, heeft Bemelmans nu twee politieke rollen. Ze is namelijk ook fractievoorzitter van PvdA-GroenLinks in de Boxtelse gemeenteraad. Die dubbelrol vormt volgens haar geen probleem. ,,Sterker nog, het vult elkaar juist goed aan. De twee werelden, raad en waterschap, komen zo ook samen", laat ze desgevraagd weten.

DAGELIJKS BESTUUR

Bas Peeters blijft ook weer actief bij het waterschap namens zijn partij VVD. Daar was hij dit jaar lijsttrekker en is hij weer een grote kanshebber om in het dagelijks bestuur terecht te komen.

De definitieve zetelverdeling voor Waterschap De Dommel.