Tijdens de onlangs gehouden Ladies Bingo in Ons Café werd 3.000 euro opgehaald voor Alpe d'Huzes (hier omgedoopt tot Alpe du Esch).
Tijdens de onlangs gehouden Ladies Bingo in Ons Café werd 3.000 euro opgehaald voor Alpe d'Huzes (hier omgedoopt tot Alpe du Esch). Foto: Hans van Doorn.

‘De Alpe d’Huez beklimmen blijft bijzonder’

Human Interest

De een beklimt de Alpe d’Huez voor het eerst, de ander al voor de derde keer. Maar voor iedereen van team Alpe du Esch geldt: ze doen het voor een dierbare die kanker heeft of eraan is overleden. Donderdag 1 juni is de dag van de grote uitdaging, maar alle leden zijn er nu al druk mee bezig.

Het team Alpe du Esch bestaat uit negen deelnemers, waarvan het overgrote deel uit Esch komt. Vanja Goossen en Eefje en Martijn Bergman gaan meerdere keren met de fiets de Franse berg op. Marina van Grinsven, Henny van Baalen, Angela Goossen (vrouw van Vanja), Marian van Schijndel (moeder van Eefje), Kim Haans en Katje Drenth wandelen 1 juni omhoog. Een pittige uitdaging, want hoewel de tocht ‘maar’ dertien kilometer lang is, stijgt de weg gemiddeld zo’n 8 procent. Het zwaarste stuk gaat zelfs 14 procent omhoog.

HEFTIGE PERIODE

Voor Eefje en haar man Martijn is het klip-en-klaar: kanker raakt iedereen en moet zo snel mogelijk de wereld uit. Martijn verloor zes jaar geleden zijn vader. Toen deed hij met zijn vrouw al e..