Vrijetijdsclub De Vrijbuiters, voor mensen met een beperking, vierde onlangs haar 45-jarig bestaan met alle deelnemers en vrijwilligers in thuishonk De Werf aan de Nieuwe Nieuwstraat.
Vrijetijdsclub De Vrijbuiters, voor mensen met een beperking, vierde onlangs haar 45-jarig bestaan met alle deelnemers en vrijwilligers in thuishonk De Werf aan de Nieuwe Nieuwstraat. Foto: Hans van Doorn.

Vrijetijdsclub De Vrijbuiters bestaat 45 jaar: ‘De beste betaling is een glimlach’

Verenigingen

Livemuziek, appelgebak met slagroom en een feestelijke stemming. Vrijetijdsclub De Vrijbuiters uit Boxtel bestaat 45 jaar en dát werd maandagavond uitgebreid gevierd. De vereniging organiseert activiteiten als knutselen, toneelspelen en dansavonden voor mensen met een beperking. Vrijwilliger Elly Beurskens: ,,Ik krijg energie van dit vrijwilligerswerk.”

Er wordt flink gedanst tijdens de jubileumviering. Nederlandstalige hits als ‘Ons moeder zeej nog’ en ‘Kleine jodeljongen’ passeren de revue in thuishonk De Werf aan de Nieuwe Nieuwstraat. Een van de deelnemers die over de dansvloer zwiert, is Huub van den Broek. ,,Ik kom altijd naar de vrijetijdsclub. Vanavond is het extra leuk, omdat er muziek is en we kunnen dansen.” 

Ook Jan Hamers spendeert al jaren vele maandagavonden bij de vrijetijdsclub. Die is weliswaar opgezet door zorgaanbieder Cello, maar iedereen met een beperking is er welkom. ,,Ik vind het hier altijd leuk”, geeft Jan aan. ,,Waarom? We doen elke week activiteiten. Vandaag is het feest, maar volgende week ga ik verder met mijn gipsen knutselwerk.”