De elf appartementen vlakbij de ondernemingen aan de Bergstraat (rechts), zouden toekomstige bedrijfsactiviteiten in de weg kunnen staan, is de vrees van de ondernemers. De gemeente heeft vertrouwen in een technische oplossing om dit te voorkomen.
De elf appartementen vlakbij de ondernemingen aan de Bergstraat (rechts), zouden toekomstige bedrijfsactiviteiten in de weg kunnen staan, is de vrees van de ondernemers. De gemeente heeft vertrouwen in een technische oplossing om dit te voorkomen. Foto: eigen collectie.

‘Haal appartementen Kerkweide-West weg bij bedrijven Bergstraat’

Bouwen en wonen

De ondernemers in de Bergstraat, zijn er nog niet uit met de projectontwikkelaar van het Liempdse bouwplan Kerkweide-West en de gemeente Boxtel. ,,Ga weg met die appartementen tegen de bedrijven aan, dat is steeds ons uitgangspunt geweest”, aldus vertegenwoordiger Rien Jonkers, die het woord voert namens aannemersbedrijf Koppen en andere ondernemingen.

Discussiepunt vormt nog steeds het complex van elf appartementen dat op zes meter van de bedrijven moet komen te liggen. Dat gebouw moet verruild worden met het groen binnen het bouwplan Kerkweide-West, goed voor 29 huizen, vinden de ondernemers. 

De Raad van State oordeelde 9 februari dat het gewijzigde bestemmingsplan van de gemeente nog een belangrijk hiaat vertoonde. Een eerder geluidsonderzoek bleek niet goed te zijn uitgevoerd. De twee maanden die Boxtel kreeg om het bestemmingsplan te repareren en om met de bezwaarmakers het gesprek aan te gaan, zijn nog niet verstreken. Het overleg met de bezwaarmakers is er echter nog niet van gekomen. Dat gaat wel gebeuren, benadrukte wethouder Wim van der Zanden dinsdag tijdens een in-gespreksa..