De Willibrordusschool in Esch is aan vernieuwing toe. Over nieuwbouw of renovatie wordt al lang gediscussieerd. (Foto: Albert Stolwijk).
De Willibrordusschool in Esch is aan vernieuwing toe. Over nieuwbouw of renovatie wordt al lang gediscussieerd. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Essche school klaar bij aftrap onderwijsjaar 2025/2026

Bouwen en wonen

De herbouw van de Essche Willibrordusschool moet in het derde kwart van 2025 zijn afgerond. Dat is voor nu de planning die wethouder Hans Heesen (onderwijs) hanteert.

Een ontwerp voor de nieuwe school ligt er nog niet, maar daar wordt aan gewerkt. Aan koepelorganisatie Cadans Primair is het nu de taak een architect in te schakelen. 

Vooralsnog is er alleen gekeken of er aan de Postelstraat in Esch plek is voor een nieuw onderwijspand én woningbouw. Die blijkt er te zijn met twee bouwlagen, zo maakte Heesen enkele weken terug al bekend. Inclusief een volwaardige gymzaal en kinderdagopvang binnen de Willibrordusschool. Heesen: ,,Zoals we er nu naar kijken, komt die aan de westkant van het gebied te liggen. Aan de oostzijde is er ruimte voor woningbouw.”