Bij PHV Steeds Vooruit mochten honden nog wel getraind worden, maar ze opleiden tot officiële politiehond was bijna twee jaar niet mogelijk. De overkoepelende bond KNPV erkende de club tijdelijk niet meer vanwege dierenmishandeling die er werd geconstateerd.
Bij PHV Steeds Vooruit mochten honden nog wel getraind worden, maar ze opleiden tot officiële politiehond was bijna twee jaar niet mogelijk. De overkoepelende bond KNPV erkende de club tijdelijk niet meer vanwege dierenmishandeling die er werd geconstateerd. Foto: Peter de Koning, 2021.

Steeds Vooruit uit Gemonde traint weer politiehonden

Verenigingen

De Gemondse vereniging PHV Steeds Vooruit mag sinds dit jaar weer officieel politiehonden trainen. De nationale bond (KNPV) heeft de licentie teruggegeven.

Steeds Vooruit lag een tijdje onder vuur vanwege misstanden. Zo bleek uit beelden van tv-programma Zembla dat een van de leden zijn hond sloeg en stroomstoten gaf met een veedrijver. Het betreffende lid kreeg een werkstraf opgelegd en werd geroyeerd door zowel de Gemondse club als de landelijke bond. Ondertussen werd ook de vereniging zelf gestraft: de licentie om officieel politiehonden op te leiden werd in ieder geval tijdelijk ontnomen. 

Sinds begin dit jaar prijkt de naam van PHV Steeds Vooruit echter weer op de website van de KNPV. Uit navraag blijkt dat de erkenning nooit helemaal is afgenomen. ,,De vereniging mocht na afronding van het strafrechtelijk onderzoek en het traject van het KNPV-tuchtrecht onder stre..