Voorzitter Walter van der Linden (links) en eerste elftalleider Henri van Esch (rechts) verrasten Sjoerd van Lokven die zijn vierhonderdste wedstrijd speelde in het eerste elftal van ODC.
Voorzitter Walter van der Linden (links) en eerste elftalleider Henri van Esch (rechts) verrasten Sjoerd van Lokven die zijn vierhonderdste wedstrijd speelde in het eerste elftal van ODC. Foto: Hans van Doorn.

‘Meeste teamgenoten zie ik vaker dan mijn familie’

Sport

Met 108 goals en een dikke 30.000 speelminuten in het eerste elftal, kan Sjoerd van Lokven (30) uit Boxtel met recht een vedette worden genoemd. De aanvoerder van ODC 1 werd zondag op het gras van sportpark Molenwijk gehuldigd. De reden? De aanvallende middenvelder speelde zijn 400e wedstrijd in het eerste elftal.

Totaal verrast. Zo laat de reactie van Van Lokven zich ‘t best omschrijven. De rasvoetballer had geen idee van zijn bijzondere jubileum. ,,Opeens stond onze voorzitter Walter van der Linden op het veld en bleek ik aan de aftrap van mijn 400e wedstrijd in het eerste elftal te staan. Tjee, da’s best veel zeg”, vertelt hij kort na afloop van de gewonnen partij tegen FC Engelen, waarin hij tweemaal doel trof. 

De aanvoerder werd door de voorzitter geroemd om zijn werkethos en voorbeeldfunctie voor jonge spelers. Van Lokven is met twaalf jaar selectievoetbal dan ook een ervaren kracht. ,,Maar ik voetbal al veel langer”, antwoordt hij desgevraagd. ,,Toen ik vijf jaar was, werd ik lid van ODC. Ik heb alle jeugdelftallen doo..