Voor de zorg van de tweeling Devon en Elijah werken pleegouders Janine (links) en Nils van Lierop aan het realiseren van een rolstoelbus.
Voor de zorg van de tweeling Devon en Elijah werken pleegouders Janine (links) en Nils van Lierop aan het realiseren van een rolstoelbus. Foto: Bas van den Biggelaar.

Pleegouders starten crowdfunding voor rolstoelbus Devon

Algemeen

Ze werden vier jaar geleden de pleegouders van de tweeling Devon en Elijah (beiden 6 jaar). Toen wisten Janine en haar man Nils van Lierop nog niets van het Cornelia de Lange-syndroom (CdLS). Inmiddels beheerst de aandoening hun leven; met name voor Devon is op korte termijn een rolstoelbus nodig. Een crowdfunding moet 12.500 euro opleveren.

Sowieso loopt de zorg voor Devon en Elijah behoorlijk in de kosten. Die uitdaging gaan Janine en Nils aan, maar ze kunnen wel wat steun gebruiken. ,,We hebben al een potentiële rolstoelbus gezien voor 22.000 euro, maar dan zijn we er nog niet. Er moet ook rekening gehouden worden met de langere termijn, niet dat we over drie jaar weer een nieuw voertuig moeten aanschaffen”, legt Janine uit. 

AUTO VERKOPEN

Met 12.500 euro komt het stel een heel eind in de richting. Janine: ,,We zijn nog met Pleegzorg Nederland in gesprek om te kijken wat die organisatie kan betekenen.” Ook met de overheid wordt gekeken naar een bijdrage. Al zal het stel, woonachtig in Boxtel-Oost, in de buidel moeten tasten. ,,We gaan ook onze huidige auto verkopen voor de ..