Anna (links) en Charlotte versieren in MuBo een palmpaasstok.
Anna (links) en Charlotte versieren in MuBo een palmpaasstok. Foto: Jan Hermens.

What’s Up, Anna & Charlotte?

Algemeen

Het ziet er deze zaterdagmiddag extra gezellig uit in Museum Boxtel (MuBo). Tafels liggen vol met takken, knutselspullen, snoepjes, chipjes en gekleurd papier. Hier is werk aan de winkel, dat is duidelijk. Kinderen mogen palmpaasstokken decoreren, zodat ze zondag 2 april mee kunnen doen met de palmpaasoptocht, die om 12.00 uur bij residentie De Dommel aan het Molenpad begint. Boxtel Vooruit organiseert de activiteit. In MuBo zijn Anna Wels (6) en Charlotte Vergeer (7) zo’n bijzondere tak aan het versieren.

Wat zijn jullie voor moois aan het maken? Charlotte: ,,Een palmpaasstok”. 

Wat leuk. Wat hangen jullie daar allemaal aan? Anna: ,,Kerssnoepjes en chipjes. En bloemetjes van papier. Ik wil er ook nog popcorn aan hangen.” Haar zusje Iris kijkt vol belangstelling mee. Een handje helpen voert nog te ver, ze is pas anderhalf. Een paaseitje gaat er echter wel in. Charlotte heeft ook bloemen aan haar tak geplakt. ,,Die heb ik niet helemaal alleen gemaakt hoor, dat is best moeilijk.”

Ik dacht eerst dat jullie zusjes waren, maar dat is niet zo, geloof ik. Anna: ,,Nee, wij zijn vriendinnen.” Charlotte vult aan: ,,We zijn besties, we spelen heel vaak samen”.