Alle basisschoolkinderen uit groepen vijf tot en met acht doen mee aan de Koningsspelen. Dat brengt ieder jaar weer honderden sportievelingen op de been in sportparken Munsel en Den Wielakker.
Alle basisschoolkinderen uit groepen vijf tot en met acht doen mee aan de Koningsspelen. Dat brengt ieder jaar weer honderden sportievelingen op de been in sportparken Munsel en Den Wielakker. Foto: Peter de Koning, 2018.

Sportparken kleuren oranje voor Koningsspelen

Sport

Lekker bewegen en met elkaar de competitie aangaan. Sportparken Munsel en Den Wielakker staan ook dit jaar in aanloop naar Koningsdag in het teken van de Koningsspelen. Vrijdag 21 april om 08.30 uur barst het sportevenement los voor jeugd uit groepen vijf tot en met acht.

Organisator Buurtsport Boxtel belooft een fraaie ochtend voor de jeugd onder het motto ‘1-2 iedereen doet mee’. Doel van het jaarlijkse evenement is niet alleen een leuke dag op touw zetten, maar ook om kinderen mee te geven dat een gezond ontbijt en lekker bewegen belangrijk is. 

Liefst 1.071 basisschoolleerlingen verwacht Buurtsport Boxtel, die hiervoor samenwerkt met RKSV Boxtel, atletiekclub Marvel, honk- en softbalvereniging Ducks, rugbyclub Ducks en hockeyvereniging MEP. Een deel van hen stelt de accommodatie beschikbaar, maar er worden ook materialen en vrijwilligers aangeleverd.

OPENINGSDANS

Wethouder Hans Heesen (sport & onderwijs) verricht om 08.30 uur de officiële opening van de Koningsspelen. Daarna volgt het Koningsspelenlied van dit jaar: ZiggZagg. Dansdocente Lara Knoops heeft voorafgaand aan het evenement een workshop gegeven aan een groepje kinderen voor de openingsdans op het podium. 

De leerlingen maken 21 april kennis met verschillende verenigingssporten: voetbal, hockey, atletiek, rugby en honk- & softbal. De klassen strijden tegen groepjes leerlingen van een andere school.