Arie van der Weide is de nieuwe maestro van Esch. Hij won zaterdagavond de dirigeerwedstrijd die muziekvereniging Sint-Willibrordus organiseerde in dorpshuis De Es. Naast de gouden baton, mocht hij zijn nummer Thank you for the Music van Abba nog een keer opvoeren met het orkest.
Arie van der Weide is de nieuwe maestro van Esch. Hij won zaterdagavond de dirigeerwedstrijd die muziekvereniging Sint-Willibrordus organiseerde in dorpshuis De Es. Naast de gouden baton, mocht hij zijn nummer Thank you for the Music van Abba nog een keer opvoeren met het orkest. Foto: Bas van den Biggelaar

Esch heeft een nieuwe maestro: Arie van der Weide

Cultuur

Arie van der Weide is de nieuwe maestro van Esch. Hij volgt daarmee Anton van Grinsven op die tijdens de eerste editie van het muzikale evenement in 2016 de gouden baton in handen kreeg. MaEstro werd zaterdag gehouden door de lokale muziekvereniging Sint-Willibrordus. Het werd een avond vol humor en muzikaliteit.

Dorpshuis De Es liep zaterdagavond vol met vrienden, familie en bekenden om de verrichten van de vier aspirant-dirigenten te aanschouwen. Want naast Van der Weide, klommen ook Esschenaren Hans van Bussel, Rick van de Ven en Ilse van Schijndel op de bok. 

DUIMSTOK

Allen gaven, ondanks de zenuwen vooraf, een puike prestatie. Zeker gezien de beperkte muzikale kennis van de deelnemers, wisten zij alle vier hun muziekstuk tot een goed einde te brengen. Van Bussel en Van de Ven kozen voor een humoristische insteek: de een presenteert al vele jaren de sinterklaasmiddag in Esch en kwam zodoende met een mijter in zijn hand het podium op, terwijl Van de Ven een duimstok als baton gebruikte, een verwijzing naar zijn eigen b..