Jos Vervoort (links) en Wim van Liempt vertonen voortaan films onder de noemer FilmPodiumBoxtel.
Jos Vervoort (links) en Wim van Liempt vertonen voortaan films onder de noemer FilmPodiumBoxtel. Foto: Albert Stolwijk, 2018.

FilmPodiumScopia heet weer FilmPodiumBoxtel

Cultuur

Jos Vervoort en Wim van Liempt vertonen al jaren films in Boxtel. Ze grepen zaterdag het draaien van de honderdste rolprent aan om hun initiatief te herdopen: het heet nu FilmPodium Boxtel.

Technicus Peter Hacken liet de honderd bezoekers in Podium Boxtel een trailer zien. Doorgaans geeft die een voorproefje van de eerstvolgende film. Dit keer verscheen de nieuwe, maar toch vertrouwde naam in beeld. Vervoort: ,,We waren al jaren niet gelukkig met de naam FilmPodiumScopia. En in de beginjaren heette ons initiatief FilmPodiumBoxtel. Eenvoudig en helder. We hebben ervoor gekozen onze vroegere naam opnieuw te gebruiken.”

DISCUSSIE

De goed bezette filmvertoning bracht discussie teweeg onder de bezoekers. Zij kregen namelijk een hedendaagse versie van West Side Story te zien. Nu borrelde de vraag op welke de beste is, de film van 1960 of deze van Steven Spielberg. De kijkers kregen na afloop een cadeautje..