Dennis Merkx (links) en Nick Verbruggen maken zich op voor het speelplein tijdens de Boeremèrt, maar eerst nog een spelletje Ice Floes and Goes bij Titan Games in de Kruisstraat.
Dennis Merkx (links) en Nick Verbruggen maken zich op voor het speelplein tijdens de Boeremèrt, maar eerst nog een spelletje Ice Floes and Goes bij Titan Games in de Kruisstraat. Foto: Bas van den Biggelaar.

‘Met 2000 jaar oud bordspel écht van alle tijden’

Cultuur

Boeremèrt Liempde staat komende tweede paasdag helemaal in het teken van speelgoed. Bordspellenmaker Dennis Merkx speelt een thuiswedstrijd: hij tuigt samen met onder andere Nick Verbruggen van Titan Games in Boxtel een spellenplein op: iedereen kan meedoen.

Van alle tijden, onder dit motto wordt de Boeremèrt sinds 20xx? georganiseerd. Dit jaar ligt de focus op speelgoed, inderdaad, ook van alle tijden. En laat Nick daar nou net het geschikte object voor op het spoor hebben. ,,We hopen het voor de Boeremèrt rond te krijgen: The Royal Game of Earth. We hebben dat al tweeduizend jaar niet kunnen spelen omdat de regels ervan verloren zijn gegaan. Maar er is een spijkerschrift gevonden van een farao die er rijk mee is geworden. Daarop stonden de spelregels vermeld. Er zijn bewijzen gevonden dat het al gespeeld werd in de tijd van Mesopotamië zesduizend jaar geleden!”

HANDMATIG