Miet van Diessen wordt medio april feestelijk onthaald in Liempde: ze vierde op 9 maart haar honderdste verjaardag en dat wordt gevierd in het dorp.
Miet van Diessen wordt medio april feestelijk onthaald in Liempde: ze vierde op 9 maart haar honderdste verjaardag en dat wordt gevierd in het dorp. Foto: eigen collectie.

Miet van Diessen blaast honderd kaarsjes uit

Human Interest

Ze moest enkele jaren geleden naar een woonzorginstelling in Haaren: in Liempde was er geen passende woonruimte te krijgen. Maar Miet van Diessen is allesbehalve vergeten in het dorp. Ze is recent 100 jaar geworden en krijgt binnenkort tijdens een feestelijke bijeenkomst haar eigen tegel.

De eeuwling is geboren en getogen in Liempde. En omdat ze er nagenoeg haar hele leven heeft gewoond, is Miet van Diessen toch een échte Liempdse, ondanks dat ze sinds enkele jaren in woonzorginstelling Haarensteyn woont. Het Dorpsberaad heeft daarom besloten om op 16 april een herinneringstegel te leggen voor het oude raadhuis om haar honderdste verjaardag (9 maart) te vieren. 

De jarige werd geboren als Miet van Berkel en was enigst kind. Ze groeide op aan de Roderweg 13. Als jongedame werkte ze in het plaatselijke gemeentehuis. ,,Ik zorgde dat alle kachels aan waren, voor een kopje koffie en dat het er netjes was”, blikt ze terug. Op enig moment kwam Johan van Diessen in haar leven. Het stel werd verliefd en trouwde in 1949. ,,Johan wer..