Kay Karssemakers op de rug gezien. Zijn pak verraadt zijn identiteit.
Kay Karssemakers op de rug gezien. Zijn pak verraadt zijn identiteit. Foto: Huub Munsters Fotografie.

GEMENGDE GEVOELENS OVER WEDSTRIJD

Boxtelse motorcrosser op de zesde plek in Harfsen

Motorcrosser Kay Karssemakers van het Husqvarna BT-racing team behaalde zondag tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 250cc in Harfsen een zesde plaats in het dagklassement. De achttienjarige Boxtelaar kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd.

De crosser genereerde voldoende snelheid in beide manches en vocht lang voor een top vijf-klassering. Hij maakte echter ook wat foutjes waardoor hij twee keer zevende werd. Voldoende voor een zesde plek in het dagklassement.

In de tijdtraining moest Karssemakers zijn draai op het circuit nog vinden. Hij zette na meerdere pogingen een zesde tijd op de klok. Dit betekende dat hij zich als twaalfde kwalificeerde voor de wedstrijden.

De Boxtelaar startte zijn eerste manche vlot, hij zat bij de voorste vijf motoren in de eerste bocht. De jonge rijder klom zelfs op naar de derde plek en had de nummer twee in het vizier. Karssemakers kwam in de tweede ronde echter ten val toen hij plek twee wilde overnemen. Daardoor viel hij terug. De Boxtelaar liet het hoofd niet hangen, hervatte de wedstrijd, kwam terug in zijn ritme en werkte zich op naar plek vijf. Een foutje kostte hem twee plaatsen, hij eindigde als zevende.

TWEEDE MANCHE

Gemotiveerd stond de BT-Racing rijder later op de middag klaar voor de tweede manche. Toen het starthek naar beneden viel reageerde Karssemakers alert en zat wederom bij de eerste vijf. Hij hield zijn positie een poos vast, maar een val wierp hem terug naar de zevende plaats. Die hield hij vast. Komend weekend reist de Boxtelaar af naar SardiniĆ« waar op het circuit van Riola Sardo het EMX250 seizoen van start gaat.  


q Kay Karssemakers op de rug gezien. Zijn pak verraadt zijn identiteit. Foto: Huub Munsters Fotografie.