B & W(eetjes)

Elkaar ontmoeten, verbindingen aangaan, maar vooral nadenken over de eigen toekomst. Dat is het idee achter het seniorenontbijt voor 65-plussers. De gemeente Boxtel organiseert deze activiteit voor de tweede keer, dit keer op donderdag 30 maart vanaf 08.30 uur. Tijdens de sessie in november was er veel animo en ook nu zijn alle 75 plekken al bezet, aanmelden is dus niet meer mogelijk. Het toont volgens wethouder Wim van der Zanden hoeveel behoefte er is. Naast eten, is er een markt waar allerlei organisaties zich presenteren en geeft acteur Bartho Braat een voordracht over ouder worden.

Vliesgevel Kerkweide-West

Een zogeheten vliesgevel voor het appartementencomplex is toegevoegd aan het bestemmingsplan Kerkweide-West in Liempde. Een dergelijke gevel, bijvoorbeeld van glas, zorgt voor minder geluidsoverlast van de bedrijven aan de naastgelegen Bergstraat. De Raad van State gaf de gemeente half februari acht weken de tijd om extra onderzoek uit te voeren. Hierdoor werd het plan niet meteen vernietigd, iets waar wethouder Wim van der Zanden blij mee is. De gemeenteraad moet hier nog wel akkoord op geven, maar Van der Zanden verwacht daar geen problemen mee. 


Boxtel organiseert hackathon

Computerexperts uit Boxtel kunnen hun hack-kwaliteiten testen. De gemeente wil namelijk een zogeheten hackathon organiseren. Dat staat in het uitvoeringsplan Integrale Veiligheid dat het college van B en W met de gemeenteraad heeft gedeeld. Het gaat hier om acties die in 2023 en/of 2024 worden uitgevoerd. Een hackathon is een evenement waarin hackers aan de slag gaan om de digitale systemen te testen op lekken en hier oplossingen voor te bedenken.