Pim Laansma van Essche Boys probeert een tegenstander van de bal te houden.
Pim Laansma van Essche Boys probeert een tegenstander van de bal te houden. Foto: Hans Verberk.

Snelle speler doet Essche Boys das om

Essche Boys leed zondag op eigen veld de kleinst mogelijke nederlaag tegen koploper Nijnsel. De titelkandidaat scoorde in de matige wedstrijd één keer.

Essche Boys domineerde in eerste instantie en dat beviel de oefenmeester van de gasten niet. Zijn elftal had zichtbaar moeite met voetballen op een hobbelig veld. Namens de thuisploeg openden Jasper Vorstenbosch en Lars van Wanrooij de jacht op een treffer. Hun schoten belandden echter geen doel. Nijnsel kwam tot één kans en die leek te slagen, maar de treffer werd afgekeurd wegens een overtreding op een Essche verdediger. Vlak voor rust was de tandem Van Wanrooij- Vorstenbosch bijna succesvol. De doelman van de gasten keerde een inzet van Van Wanrooij, de rebound belandde bij Vorstenbosch. Die zag een verdediger zijn schot blokken.

MATCHWINNER

In de tweede helft bleek de koploper over een 'geheim wapen' te beschikken. De rappe invaller Marco van de Ven bracht direct dynamiek in de aanval. Hij werd de matchwinner. Essche Boys leed balverlies bij een spelhervatting. De voorzet van de linksachter belandde uiteindelijk bij de voeten van Van de Ven die richting de verre hoek schoot en scoorde via de binnenkant van de paal.

De treffer bleef de enige van de wedstrijd, want de blauwwitten bleken niet bij machte de gelijkmaker te produceren. Na drie wedstrijden tegen hooggeplaatste tegenstanders ontmoet Essche Boys de komende tijd concurrenten uit het rechter rijtje. Kansen dus om punten te pakken. Zondag gaat het elftal op bezoek bij Irene in Gemonde. De aftrap is om 14.00 uur.


p Pim Laansma van Essche Boys probeert een tegenstander van de bal te houden. Foto: Hans Verberk.