Vorig jaar werd de modeshow van de Boxtelse kledingzaken op de Markt gehouden. Dit jaar verhuist het event naar binnen: restaurant De Rechter en lunchroom Deegeluk zullen de gasten verwennen.
Vorig jaar werd de modeshow van de Boxtelse kledingzaken op de Markt gehouden. Dit jaar verhuist het event naar binnen: restaurant De Rechter en lunchroom Deegeluk zullen de gasten verwennen. Foto: Bas van den Biggelaar, 2022.

MODESHOWS BIJ TWEE CENTRUMHORECA

Evenementenreeks in hartje Boxtel trapt af

De modeshows van komende zondag 26 maart in restaurant De Rechter en lunchroom Deegeluk, markeren de aftrap van een nieuw seizoen Bruisend Centrum. Bezoekers van hartje Boxtel kunnen genieten van een vol programma. Tussen 1 april en 1 oktober is de Markt in de weekenden weer afgesloten voor verkeer.

De organisatie die leven in de brouwerij brengt in hartje Boxtel, aangevoerd door coördinator Jordy van den Boer, heeft een compleet programma opgetuigd. Het is een flexibele opzet: naast terugkerende evenementen zoals de Bierbanjerij, oranjefeesten en de Heilig Bloedprocessie (weersafhankelijk), is er dit seizoen ook ruimte voor initiatiefnemers om meer activiteiten te ontplooien. De Markt staat er in ieder geval voor ter beschikking omdat die van april tot oktober op weekenddagen wordt afgesloten. ,,Dat betekent veel ruimte voor terrassen en evenementen. Maar ook de Rechterstraat, Stationsstraat en Breukelen profiteren mee van Bruisend Centrum: ook daar zullen de nodige activiteiten plaatsvinden", benadrukt voorzitter Luc Broos van het organiserende Centrummanagenement.

GENIETEN

Er staan vooralsnog 21 evenementen op de agenda. Bovendien kunnen bezoekers regelmatig genieten van rondtrekkende muzikanten of achtergrondmuziek. Kinderen worden vermaakt met speciale attracties. 

De aftrap is dus komende zondag al. Vijf Boxtelse boetieks tonen hun nieuwe voorjaarscollectie tijdens modeshows in restaurant De Rechter en lunchroom Deegeluk. De modellen laten zien wat Diaan Mode, Blau Herenmode, La Gare, Shoeby en kleding-/sieradenwinkel Hip For You allemaal in huis hebben. Dit alles onder het motto High Tea Fashionshow. 

Het modefestijn vindt vanaf 10.30 uur binnen plaats, en dus niet op de terrassen zoals deze krant vorige week per abuis berichtte. Naast aanbiedingen en shows, kunnen bezoekers ook kiezen voor een high tea bij het restaurant aan de Rechterstraat en de lunchroom aan de Markt à 27,50 euro. Aanmelden kan via Diana van de Wiel: diaan@diaanmode.nl, de maaltijden worden tussen 10.30 en 13.00 uur geserveerd.

BALLONNEN

Iedereen kan gedurende de koopzondag naar hartenlust shoppen bij de centrumwinkeliers. De organisatie zorgt voor extra feestelijke aankleding. Zo worden er (rode) lopers gelegd bij de zaken en wordt het straatbeeld opgeleukt met ballonnen. Ook aan de kinderen is gedacht: er komt een groot springkussen in de Croonpassage. Daarnaast klinkt er muziek door de centrumstraten.