De leden van Boxtheater zijn druk bezig met de repetitie van hun nieuwe stuk Op zoek naar Ben Numan, op een nog onbekende locatie. Links ervaren toneelactrice Karin Nievelstein, rechts de relatief nieuwe speler Gerrit Stubbe.
De leden van Boxtheater zijn druk bezig met de repetitie van hun nieuwe stuk Op zoek naar Ben Numan, op een nog onbekende locatie. Links ervaren toneelactrice Karin Nievelstein, rechts de relatief nieuwe speler Gerrit Stubbe. Foto: Hans van Doorn.

Boxtheater: ‘Toneel mag bij ons nooit saai worden’

Cultuur

Het was een intensief jaar voor de leden van Boxtheater. Een half jaar na hun vorige productie staat de toneelvereniging eind deze maand weer op de planken. Dit keer met een zelfgeschreven stuk: ‘Op zoek naar Ben Numan’, dat donderdag 30 maart in première gaat. ,,We hebben nogal een taak op ons genomen”, aldus speler Frenk Breuer.

De nieuwe productie van Boxtheater gaat over een verkreukelde schrijver die een stuk bedenkt over een man, Ben Numan. Die man weet zelf van niks, maar bijna iedereen denkt dat hij diepzinnig is. Een knorrige engel vraagt zich echter geregeld af waar iedereen in dit stuk het in godsnaam over heeft. De regisseur is een stuurloos schip dat van hot naar her klotst. De schrijver slingert achter hem aan. En Ben schuifelt doodgemoedereerd overal tussendoor, met zijn schoffel en zijn bezem. En dan die vrouwen: wat is er toch met die vrouwen loos?

Een synopsis van een toneelstuk mag altijd wat prikkelen en vragen oproepen. Die moet mensen immers overhalen om naar het stuk te komen kijken. Maar wie bovenstaande leest, zal zich afvragen wat de rode ..