t Nootje bevindt zich al een poos in de garage van De Walnoot en is op woensdagen geopend. Platform Selissen wil de inpandige parkeerruimte verbouwen en 'leefbaar maken'.
t Nootje bevindt zich al een poos in de garage van De Walnoot en is op woensdagen geopend. Platform Selissen wil de inpandige parkeerruimte verbouwen en 'leefbaar maken'. Foto: Gerard Schalkx, 2021.

‘Eerst draagvlak, dan geld zoeken’

Algemeen

Het idee om de parkeergarage van gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof om te bouwen tot permanent jeugdhonk is niet nieuw. Platform Selissen meldde dit in 2021 al in deze krant. Hoewel er van uitvoering nog geen sprake is, hebben de plannenmakers niet stilgezeten, vertelt voorzitter Jan Pennings van het wijkorgaan.

,,Om zo’n wens waar te maken, is draagvlak nodig”, beseft Pennings. ,,Daarom zijn we in gesprek gegaan met inwoners van de wijk en allerlei organisaties die met jeugd te maken hebben of met de parkeergarage.” Platform Selissen overlegde onder meer met het jongerenwerk van R-Newt, woonstichting Joost, de vereniging van eigenaren van het complex aan de Reginahof waar de garage deel van uitmaakt, het bestuur van De Walnoot, de Prinses Amaliaschool en wijkagent Hicham Argani. Pennings: ,,Een permanent jeugdhonk realiseren, dat kunnen wij niet alleen. Het verschil ten opzichte van 2021 is dat we nu instemming hebben van diverse partijen.”