Sven (links) en Jens van Abeelen doen hun best om geld in te zamelen voor een tafeltennistafel in het speeltuintje aan de Schijndelseweg.
Sven (links) en Jens van Abeelen doen hun best om geld in te zamelen voor een tafeltennistafel in het speeltuintje aan de Schijndelseweg. Foto: Abbey van Abeelen

‘Als je vijf euro geeft, krijg je een glimlach’

Algemeen

Een pingpongtafel in de speeltuin van de Schijndelseweg in Boxtel. Daar zetten de broers Jens en Sven van Abeelen zich voor in. Via het platform Voor je Buurt - een initiatief van Regiobank - probeert het tweetal een dikke 2.000 euro in te zamelen. Sven: ,,We hebben al heel veel lege flessen ingeleverd.”

,,Vroeger vonden we de speeltuin heel leuk, maar nu we ouder zijn, merken we dat er voor oudere kinderen weinig boeiends te doen is”, begint de elfjarige Jens. ,,Wij pingpongen heel graag. Dat doen we vaak tijdens ons familieweekend en dan eindig ik altijd ergens onderaan. Ik wil er graag beter in worden.”

Ook Sven (9), die het idee bedacht, houdt van tafeltennissen. ,,Ik speel graag battles. Dat deed ik veel op school, maar mijn vriendjes hebben er niet zoveel zin meer in. Ik vind ook ‘rondje om de tafel’ leuk. Bij dit spel gebruik je de pingpongtafel én een voetbal. En wat fijn is: je bent lekker buiten en aan het bewegen. Ik vind het leuker dan gamen.”