Een deel van de weg Boseind vormt een van de entrees van Vion. Deels is de straat openbaar en in bezit van de gemeente, maar die wordt eigenlijk alleen door personeel en vrachtwagenchauffeurs van de vleesverwerker op Ladonk gebruikt.
Een deel van de weg Boseind vormt een van de entrees van Vion. Deels is de straat openbaar en in bezit van de gemeente, maar die wordt eigenlijk alleen door personeel en vrachtwagenchauffeurs van de vleesverwerker op Ladonk gebruikt. Foto: Hans van Doorn.

Vion lapt bijna 4 ton voor klein deel van Boseind

Economie

Een deel van de weg Boseind dat nu nog in bezit is van de gemeente Boxtel, wil het college verkopen aan Vion. De varkensslachterij kan zo het terrein beter omheinen, veiliger voor personeel en leveranciers bij acties en demonstraties.

De vleesverwerker op Ladonk heeft veel te maken met protestacties. Als Vion het stukje weg in bezit heeft, kan het gebied beter worden omheind: het bedrijf wil het hekwerk door kunnen trekken. Nu kan jan en alleman zo het terrein oplopen. Het bedrijf is bereid om 379 duizend euro neer te tellen voor de grond ter grootte van ongeveer een derde voetbalveld.

GEEN PUBLIEK

Het gaat om het deel tussen de splitsing met de Ladonkseweg tot de slagbomen van Vion. Het stukje openbare weg wordt eigenlijk niet meer gebruikt door verkeersdeelnemers. Behalve dan door personeel en leveranciers van Vion. Vroeger was Boseind een spoorwegovergang, maar dat is al even niet meer. Een deel van de grond is in 2007 door de gemeente al verkocht aan het bedrijf. 

BEDRI..