'STIKSTOFSLOT' ROEPT VRAGEN OP


Kleine bouwprojecten mogen vermoedelijk door

De meest recente stikstofmaatregel van de provincie roept vragen op. Het is nog onduidelijk welke vergunningen ze nu wel en niet verleent en wat dit betekent voor lokale bouwprojecten. Volgens de gemeente Boxtel kunnen kleinere woningbouwinitiatieven mogelijk doorgaan.

,,Wat nu exact de spelregels zijn of worden is nog niet helder. We hebben het verzoek neergelegd meer duidelijkheid te krijgen", aldus een woordvoerder van de gemeente Boxtel. De D66-fractie stelde politieke vragen over de kwestie. Die gaan over wat nu de effecten van het provinciale besluit zijn en of er misschien andere methodes voor natuurherstel zijn, dan het 'slot' op vergunningverlening. De fractie denkt aan stikstofreductie door industrie.

Hoewel er nog veel onbekend is, geeft Boxtel wel aan dat reeds vergunde projecten van de provincie door mogen. ,,En wanneer een project minder dan 0.005 mol extra stikstofneerslag op een Natura 2000-gebied oplevert, kan het doorgaan", stelt de gemeente. ,,Daar vallen kleinere initiatieven waarschijnlijk onder." 

Boxtel heeft bij het verstrekken van vergunningen rekening te houden met natuurgebied Kampina.