Winst zit er niet in voor Irene tegen hoogvlieger

Het had een fraaie dag kunnen worden: bij winst zou VV Irene iets meer afstand kunnen nemen van die ongenaakbaar spannende middenmoot in de vierde klasse. Maar daarvoor moest zondag in sportpark De Laat wel Mariahout opzij worden geschoven, geen eenvoudige opgave...

De nummer twee van de competitie vloog sterk uit de startblokken. Maar Irene-keeper Jorn van Kessel keerde de eerste doelpoging op knappe wijze. Zijn ploeggenoot Owen van Lith had de Gemondenaren zomaar op voorsprong kunnen zetten, maar schoot de bal uit een hoekschop van dichtbij over het doel.

Vlak voor rust viel vanuit een Mariahoutse aanval toch de 0-1. En enkele minuten daarna ook nog de 0-2. Een domper voor de gastheren, die voor de zware opdracht stonden om de achterstand in de tweede helft weg te werken.

Dat was te veel gevraagd voor de Gemondse formatie. Ongeveer een kwartier na de hervatting kwam de 0-3 op het scorebord nadat een aanvaller van Mariahout niet faalde tegenover sluitpost Van Kessel.

LASTIGE TEGENSTANDER

Ondanks de nederlaag weet het elftal van de Veghelse trainer Youssef Laaroussi zich prima te handhaven in de vierde klasse. Momenteel bezet de promovendus de zevende plek. Zondag 19 maart speelt Irene opnieuw tegen een lastige tegenstander: in Heeswijk-Dinther start om 14.30 uur de wedstrijd tegen Avesteyn, de huidige nummer drie.