Ima van der Velden rijdt met pony Pablo een ereronde.
Ima van der Velden rijdt met pony Pablo een ereronde. Foto: eigen collectie.

PONY PABLO TWEEMAAL IN PRIJZEN OP INDOOR BRABANT

Ima van der Velden springt naar goud

C-pony Pablo had een drukke zaterdag. Het dier kwam met zowel Ima van der Velden als Jolien Duijts uit op Indoor Brabant-The Dutch Masters in Den Bosch. En sprong tweemaal in de prijzen.

Ima en Jolien zijn lid van de Gemondse ponyclub De Pikeurtjes, die onlangs diverse dressuursuccessen behaalde. Zaterdag draaide alles echter om het springen. In de klasse C80 legden Ima en Pablo een technisch zeer goed parcours af. Het leverde hen goud op.

Daarna was het de beurt aan Jolien Duijts, ook zij reed met Pablo R, maar nu in de klasse C90. Na een foutloze eerste ronde hadden ze in de barrage zeker de snelste tijd, maar ze tikten een balkje aan. De combinatie werd toch knap derde. 

BALKJE

Naita van der Velden verscheen namens De Pikeurtjes met Oberlina van der Beekerheide aan de start in de D100. Ook zij lieten een balkje vallen. Als laatste van de Gemondse vereniging reed in dezelfde klasse Evie Tasseron met Bloemendaal's Truffel. Evie raakte net als Naita een balk.

Indoor Brabant-The Dutch Masters vond plaats in de Bossche Brabanthallen. Die herbergden een evenement van formaat waaraan de absolute wereldtop meedeed, maar ook talenten, zoals de amazones uit Gemonde.


p Ima van der Velden rijdt met pony Pablo een ereronde. Foto: eigen collectie.