DECEPTIE VOOR BOXTELSE HOCKEYMANNEN

MEP-vrouwen in slotminuut langszij

De vrouwen van hockeyclub MEP speelden zondag de topper tegen Warande in Oosterhout verdienstelijk gelijk (3-3). Daardoor blijven ze fier aan kop. De mannen stelden zwaar teleur en verloren met 5-4 in Weert. Daardoor lijken de promotiekansen voor dit seizoen definitief vervlogen.

De Boxtelse vrouwen toonden zondag vooral veerkracht door tot driemaal toe terug te komen van een achterstand. Het was een gelijk opgaande wedstrijd in Oosterhout waarbij Warande de beginfase bepaalde en MEP de eindfase. De thuisploeg overdonderde de bezoekers in de beginfase en nam een 2-0 voorsprong. Voor rust verkleinde Aniek de Bekker de marge uit een strafcorner tot 2-1.

In de tweede helft opnieuw een doelpunt voor de Oosterhoutse hockeysters en de voorsprong van twee doelpunten. Toen was het de beurt aan MEP om aan te zetten. ,,Als de motor gaat lopen, is er geen houden meer aan”, aldus coach Scheenstra. Opnieuw maakte De Bekker uit een strafcorner de aansluitingstreffer, 3-2. Toen de tijd begon te dringen, wisselde Scheenstra de keepster voor een extra aanvaller. Dat loonde, want in de laatste minuut maakte uitblinkster De Bekker uit een corner haar derde van de middag: 3-3. Zondag 19 maart wacht DES uit Kaatsheuvel. MEP kan dan het magere resultaat van de heenwedstrijd wegpoetsen. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

WEERT-SYNDROOM

De zwaar teleurgestelde coach Jaro van Eekelen van de mannen sprak zondag van een ‘Weert-syndroom’. Vorig seizoen liep het tegen deze middelmatige ploeg al mis en ook deze competitie halen de Boxtelse mannen slechts één schamel punt uit de twee wedstrijden tegen de Limburgers. Van de acht corners tegen in twee wedstrijden vliegen er acht in, aldus Van Eekelen. Na de euforie van zondag tegen topper Eindhoven volgde zondag een gigantische kater. Het strijdplan van de tegenstander was bekend, de hoge bal over alles heen en dan de corner forceren. MEP was gewaarschuwd, maar liep toch in het mes. Volgens de coach een mentale kwestie.

ACHTERVOLGEN

De Boxtelaren kwamen snel op achterstand, maakten gelijk, maar kregen voor rust nog een tegentreffer: 2-1. In de tweede helft hetzelfde spelletje, steeds achter komen en op achtervolgen zijn aangewezen. Dat bleek dus niet genoeg. Het veldspel van zijn ploeg was overigens goed verzorgd, aldus Van Eekelen. Voor MEP scoorden Sam Verzijden, Lucas van Wel, Kasper Vugs en Thijs van Geel.

Het is voor hockeyformatie nu de wonden likken, uithuilen en opnieuw beginnen. Gaan voor de ondankbare derde plaats en proberen om met het oog op het volgend seizoen de wisselvalligheid uit het team te krijgen.

Zondag 19 maart om 14.45 in sportpark Molenwijk is de afslag tegen Goirle. In de eerste helft van de competitie leed MEP daar onnodig puntverlies. Tijd dus voor eerherstel...