Bosanemoon.
Bosanemoon. Foto: Marco Renes.

Voorjaarswandeling van start bij Groot Duijfhuis


Het Groot Duijfhuis in Liempde is ook dit jaar weer iedere laatste zondag van de maand geopend voor publiek. Van maart tot en met oktober staan dan de vrijwilligers van Brabants Landschap steeds klaar om bezoekers te ontvangen. De eerste keer is zondag 26 maart. Dan is er tevens een voorjaarswandeling door het Dommeldal. 

De wandeling start om 10.00 uur onder leiding van een deskundige gids van Gastvrij Liempde. Vanaf het startpunt bij het Groot Duijfhuis aan de Hoevedreef 2 neemt hij de wandelaars mee naar de mooiste plekjes in de omgeving. De gids wijst de deelnemers onder meer op voorjaarsflora als bosanemoon en speenkruid. 

Wie mee wil lopen kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@sppill.nl. Deelname kost 5 euro en dit is alleen contant en gepast te betalen voor aanvang. Een consumptiebon van bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 is hier bij inbegrepen.

Het Groot Duijfhuis is 26 maart geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Het Groot Duijfhuis in Liempde heeft een flinke boomgaard vol met verschillende historische fruitrassen. De laatste zondag van augustus is het fruitdag, en kan iedereen komen proeven.