Frans, Wendy, Lau en Thijm van Oirschot zijn apetrots op de nominatie voor Agrarisch Ondernemer van het Jaar. De familie runt sinds 2018 waterbuffelboerderij D'n Buff op Nergena.
Frans, Wendy, Lau en Thijm van Oirschot zijn apetrots op de nominatie voor Agrarisch Ondernemer van het Jaar. De familie runt sinds 2018 waterbuffelboerderij D'n Buff op Nergena. Foto: Karin Schoenmakers.

‘Natuur doet zijn werk op het erf van D’n Buff’

Algemeen

Waterbuffelboerderij D’n Buff op Nergena is genomineerd voor de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Het is de eerste keer in de bijna dertigjarige historie van de competitie dat een boerenbedrijf uit Boxtel doordringt tot de eindstrijd. 

Frens, Wendy, Thijm en Lau van Oirschot runnen D’n Buff als een heus familiebedrijf en zijn trots op de nominatie. ,,Meedoen aan de finale voelt al als winnen.” De familie Van Oirschot glundert als ze aan de keukentafel erover vertellen. ,,We gaan er een mooie feestavond van maken”, zegt Frens (49). ,,Samen met Wendy schuif ik eerst met alle genomineerden aan tafel voor een diner.” Wendy (48) vult aan: ,,Tijdens de prijsuitreiking zijn Thijm en Lau er met familieleden en vrienden natuurlijk ook bij. Al onze fans komen met een busje dat we huren. De dag kan nu al niet meer stuk.”

HET ROER OMGOOIEN