Het zandveld van hockeyclub MEP langs de Eikenlaan in park Molenwijk. Hier zou een opblaashal geplaatst kunnen worden. Die beslaat dan de helft van het veld.
Het zandveld van hockeyclub MEP langs de Eikenlaan in park Molenwijk. Hier zou een opblaashal geplaatst kunnen worden. Die beslaat dan de helft van het veld. Foto: Jan Hermens.

Hockeyclub MEP: indien nodig opblaashal alternatief voor De Braken

Algemeen

Om er zeker van te zijn dat er komende winter voldoende capaciteit is voor zaalhockey, heeft MEP een vergunning aangevraagd voor een opblaasbare hal. Een plan B voor als het overleg tussen gemeente, sportcomplex De Braken en de clubs die gebruikmaken van het sportcentrum op niets uitloopt.

Han Swinkels, voorzitter van hockeyclub MEP: ,,Zo’n vijfhonderd van onze bijna duizend leden hockeyen in de wintermaanden in de zaal. We moeten een alternatief hebben, mochten we niet meer in De Braken terechtkunnen.” In samenspraak met de gemeente Boxtel heeft MEP een vergunning aangevraagd voor de plaatsing van een opblaasbare hal, van november tot en met februari. Swinkels: ,,Het is een plan B. Wanneer er een akkoord komt tussen de gemeente en De Braken en clubs er kunnen blijven sporten, dan is zo’n hal niet nodig. Komen de partijen er niet uit, dan is de opblaashal wel noodzakelijk. Om een acuut probleem te voorkomen, vragen we nu al een vergunning aan.”