Brian ter Beek (links) en Jens de Jong zijn de Boxtelse finalisten voor de landelijke mbo-wedstrijd Skills Heroes.
Brian ter Beek (links) en Jens de Jong zijn de Boxtelse finalisten voor de landelijke mbo-wedstrijd Skills Heroes. Foto: eigen collectie.

Skills Heroes etaleren vakkennis in RAI

Algemeen

Niet minder dan 34 studenten van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch hebben zich in 24 vakrichtingen geplaatst voor de landelijke finale van mbo-wedstrijd Skills Heroes. Brian ter Beek (20) uit Boxtel en Jens de Jong (18) uit Liempde maken vrijdag 24 maart in RAI Amsterdam hun opwachting in de spannende eindstrijd.

Skills Heroes is een wedstrijd voor mbo-studenten die tijdens hun opleiding excelleren. Tijdens voorrondes op school, regionale kwalificatiewedstrijden en in de finale krijgen ze alle ruimte hun talent te laten zien en enthousiasme voor hun vak met anderen te delen. Achterliggend doel is dat finalisten andere jongeren inspireren voor hun keuze voor beroepsonderwijs.

Het Koning Willem I College trekt later deze maand met een grote delegatie studenten en begeleiders naar Amsterdam om te laten zien waar ze goed in zijn. ,,Van verkoopspecialist tot meubelmaker en van tandartsassistent tot metselaar. De studenten leven hier met hun begeleiders al maanden naartoe”, zegt woordvoerster Desiree Vonk. ,,De wedstrijden geven studenten de kans om te ..