Afbeelding
Foto: FAAM Architects

Rechter lijkt in te stemmen met appartementen op Kleine Aarde

Bouwen en wonen

Het ziet ernaar uit dat de Raad van State gaat instemmen met de 22 appartementen op het terrein van De Kleine Aarde. Vereniging Groene Hart van Brabant maakt zich zeer druk om de positionering van het gebouw dat een blokkade dreigt te worden voor natuurontwikkeling. Maar de hoogste bestuursrechter van Nederland heeft in een kort geding vorig jaar al geoordeeld dat de gemeente Boxtel mocht kiezen voor de bouwlocatie midden in het gebied. Vandaag wekte de Raad niet de indruk dat daar nu anders over wordt gedacht.

Vorig jaar stelde de Raad dat met de bouwlocatie midden in het gebied de belangen van omwonenden aan de Munselse Hoeve minder worden aangetast. Het gebouw zou anders te dicht bij hun woningen komen. De gemeente mocht van de Raad toen meer gewicht geven aan de belangen van de omwonenden dan aan het natuurbelang.

Geschil opgelost

Desondanks bleven de buren nog meer bezwaren houden. Waaronder de geplande parkeerlocatie, lawaai en verkeersoverlast. Maar tijdens de zitting vandaag meldde de advocaat van woonstichting Joost, die het project gaat uitvoeren, dat er overeenstemming is bereikt met de omwonenden. Dat is in een overeenkomst vastgelegd. Ze hebben hun bezwaren meteen ingetrokken.