Boxtel's Harmonie in actie tijdens het concertconcours in Veldhoven in november 2022. Onder leiding van dirigent Johan Smeulders werd een mooie eerste prijs behaald.
Boxtel's Harmonie in actie tijdens het concertconcours in Veldhoven in november 2022. Onder leiding van dirigent Johan Smeulders werd een mooie eerste prijs behaald. Foto: Kees Staps.

Boxtel’s Harmonie maakt muzikale ‘wereldreis’

Cultuur

Met melodieën die kenmerkend zijn voor zowat alle continenten, neemt Boxtel’s Harmonie haar luisteraars mee op een instrumentale wereldreis. Een vertelster verbindt de diverse muziekstukken. Het familieconcert Around the World in 80 Days, naar de gelijknamige roman van Jules Verne, vormt zaterdag 25 maart de start van de Kindermuziekweek in Boxtel.

Veel bekende muziek passeert vanaf 19.30 uur de revue tijdens het optreden in het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd. Het orkest treedt in de voetsporen van de Britse aristocraat Phileas Fogg. In de negentiende eeuw, een tijdperk waarin de wereld veranderde door nieuwe technieken als de uitvinding van de stoommachine, sloot hij een opzienbarende weddenschap af. Het zou hem lukken om in tachtig dagen rond de aarde te reizen. Dit avontuurlijke verhaal inspireerde Boxtel’s Harmonie voor een uitvoering die jong en oud zal aanspreken.

VERTELSTER

De Franse schrijver Jules Verne had veel succes met zijn roman die veelvuldig is verfilmd. Filmbeelden komen er tijdens het optreden ..