Onder meer de bever is gespot in het Kanaalpark te Rosmalen. Al voordat het dier er zijn intrek nam, prijkte het beest op het logo van het nieuwe natuurgebiedje, wat een vooruitziende blik moet zijn geweest van de bedenkers.
Onder meer de bever is gespot in het Kanaalpark te Rosmalen. Al voordat het dier er zijn intrek nam, prijkte het beest op het logo van het nieuwe natuurgebiedje, wat een vooruitziende blik moet zijn geweest van de bedenkers. Foto: Evert Houniet.

Natuurwerkgroep naar het Kanaalpark in Rosmalen 


Leden van Natuurwerkgroep Liempde wandelen zondag 12 maart door het Kanaalpark in Rosmalen. Ook andere geïnteresseerden kunnen meelopen. Om 09.00 uur verzamelt de groep zich bij café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat. 

Toen het Maximakanaal zo’n tien jaar geleden aangelegd werd, moest er natuur worden gecompenseerd. Er werd een nieuwe beek parallel aan het kanaal gegraven, de Rosmalense Aa. Die begint bij de Aa in Berlicum en mondt bij Rosmalen uit in de Maas. Aan weerszijden van de beek werd nieuwe natuur gecreëerd, onder de naam Kanaalpark. Daar voltrok zich een razendsnelle ontwikkeling van de natuur, ondanks dat het gebied eromheen verstedelijkte.

Een van de dieren die voorkomt in het gebied is de bever. Het grootste knaagdier van Europa is sinds de herintroductie in Nederland op steeds meer plaatsen actief. Hij heeft water nodig en wilgenhout, want dat eet deze imposante burchtenbouwer graag.

GEEN HONDEN

Deelnemers ontdekken 12 maart wat het gebied nog meer te bieden heeft. Zij vertrekken vanaf 't Groene Woud carpoolend naar het startpunt: parkeerplaats Eyghentijds aan de Lunerkampweg 5 in Rosmalen. Aanmelden is niet nodig, honden zijn niet toegestaan.



u Onder meer de bever is gespot in het Kanaalpark te Rosmalen. Al voordat het dier er zijn intrek nam, prijkte het beest op het logo van het nieuwe natuurgebiedje. De bedenker van het beeldmerk heeft een vooruitziende blik gehad. Foto: Evert Houniet.