Kay Karssemakers gaat bijna horizontaal door een bocht. Hij was nog niet helemaal fit in deze wedstrijd.
Kay Karssemakers gaat bijna horizontaal door een bocht. Hij was nog niet helemaal fit in deze wedstrijd. Foto: Huub Munsters.

BOXTELSE MOTORCROSSER BEGINT IN LIEROP NIET TOPFIT AAN NIEUW SEIZOEN

Kay Karssemakers achtste ondanks dubbele val

De Boxtelse motorcrosser Kay Karssemakers van het BT Husqvarna Racing Team stond afgelopen weekend aan de start tijdens de Dutch MX Season Opener in Lierop. Door een val tijdens een training vorige week verscheen hij niet fit aan de meet. Hij werd toch nog achtste.

In de tijdtraining verkende Karssemakers het mooie circuit van Lierop en zette een achtste tijd op de klok. Later in de ochtend stond achttienjarige rijder achter het starthek voor de eerste manche. Hij startte redelijk, zat in de eerste bocht bij de voorste tien. De Boxtelaar werkte zich op naar plek acht, maar een val dwarsboomde zijn opmars. Hij kwam uiteindelijk als negende over de streep.

In de tweede manche zat de crosser er beter bij toen het starthek naar beneden viel. Hij begon de wedstrijd op een vijfde plaats. Deze positie wist Karssemakers twee ronden vast te houden, toen viel hij terug naar plaats zeven. Een val maakte dat hij naar plek acht zakte.

VOORBEREIDING

In het dagklassement van de Dutch MX Season Opener belandde de Boxtelaar op plek acht. Nog niet hoog genoeg volgens de rijder, maar na een winter met weinig voorbereiding wist hij dat het begin van het seizoen moeilijk zou worden. Hij prepareert zich nu met zijn team zo goed mogelijk voor de Dutch Masters of motorcross op zondag 19 maart in Harfsen.

Afbeelding