VROEGE TREFFER TRICOLORES AFGEKEURD

Eerste nederlaag voor ODC sinds lange tijd

ODC heeft voor het eerst sinds eind november weer eens verloren. In Tilburg was ZIGO met 1-0 te sterk. Het was een wedstrijd met weinig kansen tegen een taaie tegenstander. De enige treffer viel na een halfuur spelen. Op de ranglijst staan de Boxtelaren na het verlies nog steeds gedeeld zesde maar de verschillen met de ploegen daaronder zijn klein.

Na de goede resultaten van de afgelopen weken ging ODC deze keer op bezoek bij ZIGO, vooraf de nummer vier op de ranglijst. In Boxtel wonnen de Tilburgers voor de winterstop met 0-2. Vanaf het begin was het duidelijk dat een lastige pot zou worden voor de mannen van trainer Piet Drijvers. De Tilburgers stonden achterin goed georganiseerd en probeerden steeds om met combinatievoetbal de spitsen te bereiken. De fysiek sterke ploeg zocht als het moest, soms ook het randje op.

BUITENSPEL

De gasten hadden het moeilijk maar leken in de tiende minuut toch op voorsprong te komen via Lennart Sannen. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. De gastheren waren in die fase een paar keer gevaarlijk vanuit corners waarbij het steeds goed afliep voor de Boxtelse ploeg. Maar in de 27e minuut ging het fout. Binnen de zestien van de bezoekers kwam Dave Hoezen aan de bal die zich vrijspeelde en daarna verwoestend uithaalde: 1-0. Vlak voor rust waren de tricolores dicht bij de gelijkmaker. Na een goede actie op links van Tijn Trommelen kwam Sjoerd van Lokven aan de bal. Ayoub Omair schoot de voorzet over het doel.

In de tweede helft werd ODC iets dominanter zonder dat er echt grote kansen ontstonden. De taaie Tilburgse tegenstander gaf nauwelijks iets weg. Na een goede voorzet van invaller Mats de Laat kopte Sannen in de 71e minuut net naast. Met een paar offensieve wissels probeerde trainer Drijvers in de slotfase nog wat te forceren. JO19-speler Bram Verhoeven maakte daarbij een goede indruk met enkele knappe dribbels. Dit leidde echter allemaal niet meer tot de 1-1, de Boxtelaren moesten de punten in Tilburg laten.

Ondanks de nederlaag staat ODC nog steeds gedeeld zesde. De tricolores hebben nu achttien punten uit vijftien wedstrijden. Vlak daaronder staan vier ploegen met zeventien punten dus de verschillen zijn erg klein. Zondag 12 maart wacht de Molenwijkploeg opnieuw een sterke tegenstander. Titelkandidaat Zwaluw VFC komt dan in Boxtel op bezoek. De wedstrijd in sportpark Molenwijk begint om 14.00 uur.