Jan Tax met zijn vrouw Saskia die ook zich de nodige uren inzette voor de Coop in Liempde. Het koppel zwaait na twaalf jaar ondernemerschap af. Tax stopt met pijn in het hart ook als voorzitter van Op Liemt Gemunt.
Jan Tax met zijn vrouw Saskia die ook zich de nodige uren inzette voor de Coop in Liempde. Het koppel zwaait na twaalf jaar ondernemerschap af. Tax stopt met pijn in het hart ook als voorzitter van Op Liemt Gemunt. Foto: Gerard Schalkx.

‘We gaan Liempde ontzettend missen’

Algemeen

Jan Tax stopt per 1 april bij Coop. De ondernemer heeft dan zo’n twaalf jaar de supermarkt in Liempde gerund. 

,,Het doet wel een beetje zeer. In totaal heb ik 32 jaar voor Coop gewerkt en ik heb het altijd een prachtig bedrijf gevonden. Het bedrijf is echter overgenomen door de Plus. Dat is de realiteit van de dag: schaalvergroting is nodig om te kunnen blijven bestaan, maar het levert wel een nieuwe situatie op.” Op termijn houdt de Coop-formule dan ook op te bestaan en wordt het oranje logo vervangen door een groene.

INVESTERING

Het grote dilemma voor Tax was de noodzakelijke investering voor de verbouwing van de Liempdse supermarkt. Maar daarvoor zou hij een verplichting voor tien jaar aan gaan. ,,Dan ga je ook kijken naar wat persoonlijk het beste is”, zegt de ondernemer. Tegen die tijd is Tax al de zestig gepasseerd. ,,Ik heb besloten dat ik ..