Parkeerterrein Passage Riche is officieel niet langer openbaar.
Parkeerterrein Passage Riche is officieel niet langer openbaar. Foto: Henk van Weert.

Raad: ‘Probeer parkeerplaats achter feestwinkel openbaar te houden’

Algemeen

Passage Riche, het steegje tussen de Stationsstraat en de Prins Hendrikstraat, is geen openbare weg meer, al mogen fietsers en voetgangers het vooralsnog blijven gebruiken. Of de 35 parkeerplaatsen achter De Feestspecialist XXL nog vrij gebruikt kunnen worden, is nu aan de perceeleigenaren. Wethouder Fred van Nistelrooij gaat met hen in overleg.

De gemeenteraad stemde dinsdag in met het voorstel om steeg en parkeerplaats de openbare status te ontnemen. Raadslid Joep Schalkx (Combinatie95): ,,We kunnen gemaakte afspraken niet zomaar doorkruisen. De parkeerplaatsen zouden we echter graag toegankelijk houden.” Andere fracties lieten soortgelijke geluiden horen. Wethouder Van Nistelrooij zegde toe met de grondeigenaren in gesprek te gaan over het gebruik van de 35 parkeerplaatsen. 

Volgens hem levert een eventuele afsluiting van het terrein overigens geen onaanvaardbare parkeerdruk op in de omgeving. Het pleidooi van Gerlof Roubos (Balans) voor het aanleggen van een stuk of zes parkeerplekken, bijvoorbeeld langs de Grote Beemd, ondersteunde hij dan ook niet. ,,Extra parkeerplaatsen t..