Vanwege vrijwilligersgebrek was de nood aan de man bij tennisvereniging De Peppelieren, dus nam het bestuur een gewaagde stap. Die slaagt tot nog toe wonderwel: 85 procent van de leden zet zich in.
Vanwege vrijwilligersgebrek was de nood aan de man bij tennisvereniging De Peppelieren, dus nam het bestuur een gewaagde stap. Die slaagt tot nog toe wonderwel: 85 procent van de leden zet zich in. Foto: eigen collectie.

Van het vrijwilligersmenu smullen bijna alle leden

Algemeen

Ongeveer 85 procent van de leden zijn ook vrijwilliger bij De Peppelieren. Met trots maakte voorzitter Antoine van der Velden dit percentage bekend tijdens een verenigingsavond voor alle Liempdse clubs, georganiseerd door Op Liemt Gemunt. Een knappe prestatie in tijden dat vrijwilligers schaars lijken. Hoe dan?

Afkopen van je bardienst: het is geen nieuw fenomeen, ook niet bij De Peppelieren. In het verleden werd iedereen gevraagd om zo’n dienst te draaien. Wie dat niet deed, betaalde een boete. In het geval van de Liempdse tennisclub: vijftien euro per keer. ,,We kregen anders de bar niet bezet. Leden moesten zo’n drie tot vier keer per seizoen achter de bar staan”, vertelt voorzitter Antoine van der Velden. De opzet werkte echter niet: veel leden kozen ervoor het bedrag over te maken. ,,Bijna de helft”, vertelt bestuurslid Noud Versteden.