De Willibrordusschool in Esch is aan vernieuwing toe. De jarenlange discussie over nieuwbouw lijkt bijna afgerond.
De Willibrordusschool in Esch is aan vernieuwing toe. De jarenlange discussie over nieuwbouw lijkt bijna afgerond. Foto: Albert Stolwijk

Willibrordusschool: twee lagen en woningen

Algemeen

De geplande nieuwbouw van de Willibrordusschool in Esch omvat twee lagen. De school wordt in combinatie met woningen gebouwd. Meer wilde wethouder Hans Heesen dinsdag tijdens de raadsvergadering niet prijsgeven. 

De wethouder, onder andere verantwoordelijk voor basisschoolgebouwen, verklapte wel dat B en W binnen twee weken een besluit nemen. ,,Uw vragen komen net te vroeg. Na het collegebesluit volgt meer informatie. Voor de raad, maar ook voor de school, de medezeggenschapsraad en de ouders”, reageert Heesen op de fracties van coalitiepartijen Balans en Combinatie95. Een ontwerp had hij dan ook nog niet in de achterzak. 

Wel kan er direct met de bouw van de school worden begonnen: de procedure voor de huizen die erbij moeten komen, hoeft niet te worden afgewacht, benadrukte. Hij gaf tevens aan dat er plek is voor kinderopvang, een gymzaal, en natuurlijk het basisonderwijs.