Henk van der Zee (links) draagt de dagelijkse leiding over aan Pål Jansen, die is benoemd als adjunct-hoofdredacteur.
Henk van der Zee (links) draagt de dagelijkse leiding over aan Pål Jansen, die is benoemd als adjunct-hoofdredacteur. Foto: Bas van den Biggelaar.

Van der Zee draagt dagelijkse redactieleiding over

Algemeen

De dagelijkse leiding over de redactie van Brabants Centrum verandert per 1 mei. Henk van der Zee draagt die taak over aan Pål Jansen, die deze maand benoemd is als adjunct-hoofdredacteur. Van der Zee blijft als directeur/hoofdredacteur verantwoordelijk voor beleid en bewaakt met het stichtingsbestuur de grote lijnen.

De verandering is ingegeven door de recente ontwikkelingen en gericht op de toekomst. Van der Zee: ,,Wij geven nu de MooiBoxtel-krant uit met drie andere partijen. Ook de advertentieverkoop van zowel het huis-aan-huisblad als Brabants Centrum valt onder die samenwerking. Maar de redactie is daar geen onderdeel van: die blijft onafhankelijk. Bovendien ben ik nu 68 en wordt het tijd om minder uren te gaan werken.”

Van der Zee (68) is sinds 2014 directeur van Brabants Centrum. Met name de maatschappelijke rol van de stichting, leefbaarheid bevorderen in de dorpen waar de krant verschijnt, ziet hij als een unieke meerwaarde. ,,Brabants Centrum heeft een mooie geschiedenis, maar moet ook een fraaie toekomst tegemoet zien. Dat is altijd mijn do..